Het geheim van de correcte vloeistof of het magische effect van de propyleenglycol

Gelieve op te merken dat de nieuwe acryl polymer luchtbevochtigers (zoals de adorini deluxe premium luchtbevochtiger) slechts met gedistilleerd water zou moeten worden gevuld. Het gebruik van propyleenoplossingen met de acryl polymer luchtbevochtigers kan in een daling van de bevochtigingsprestaties van de luchtbevochtiger resulteren. Daarom zijn de volgende verklaringen slechts toepasselijk voor traditionele op spons-gebaseerde humidors.

De volgende twee vloeistoffen zouden voor het vullen van op spons-gebaseerde luchtbevochtigers moeten worden gebruikt:

  • Gedistilleerd water (beschikbaar in auto onderdelen winkels, aphotheken, etc.)
  • Speciale betvattende oplossing van 50% propyleen glycol en 50% gedistilleerd water

De glycol van het propyleen is een kleurloze onschadelijke vloeistof, die twee uiterst gunstige kenmerken voor zijn gebruik in de humidors heeft. Ten eerste, wordt de vorming van schimmel evenals bacteriën actief verhinderd. Ten tweede, vormt de propyleenglycol een dunne laag op de oppervlakte van de luchtbevochtiger, die vochtigheid op vochtigheidsniveaus van meer dan 70% absorbeert en die vochtigheid op vochtigheidsniveaus onder 70% uitzendt. Op deze wijze, is de luchtbevochtiger automatisch en zal het vochtigheidsniveau op een optimaal niveau van ongeveer 70% stabiliseren. Het zou in het begin een paar dagen kunnen vergen tot de propyleenglycol een oppervlaktelaag vormt en een optimaal vochtigheidsniveau wordt bereikt.
De glycol van het propyleen wordt ook genoemd; Propanediol 1,2. Het zou nooit met ethyleenglycol moeten worden verward (die vaak als glycol wordt bedoeld)! De zuiverheid van de propyleenglycol zou de drug en voedselveiligheidsnorm moeten tevredenstellen.

Het gedistilleerde water heeft in zoverre een voordeel over normaal kraanwater dat het de luchtbevochtiger tegen verkalking en schimmel beschermt. Het normale kraanwater bevat mineralen, die de poriën van de luchtbevochtigerspons kunnen verstoppen. Bovendien, bevat het normale kraanwater chloor en bacteriën, die het aroma binnen humidor zouden kunnen beïnvloeden en tot schimmel kunnen leiden

ga verder naar “hervullen – hoe vaak? “