Kwaliteit criteria van humidors

Onlangs zijn de gemiddelde prijzen van humidors beduidend gedaald. Vele kopers zijn verward wanneer ze geconfronteerd worden met bijna identieke humidors die in prijs van EUR 60 tot EUR 1000 verschillen. Bestaan er dergelijke verschillen in kwaliteit die deze prijsvariaties zou rechtvaardigen? Eerst en vooral, welke functionele kenmerken dient een humidor te vervullen? Fundamenteel moeten humidors een constante relatieve luchtvochtigheid kunnen handhaven. Bovendien moeten de volgende voorwaarden worden vervuld:

  • Het hout in de humidor moet vochtigheid goed kunnen absorberen, die zou moeten worden gevoerd door een Spaanse cedervoering te gebruiken.
  • De luchtbevochtiger zou voldoende vochtigheid moeten verstrekken om een vochtigheidsniveau van ongeveer 70% te handhaven.
  • De scharnieren zouden duurzaam moeten zijn en een laag-wrijving verzekeren. In kwaliteitshumidors slechts zouden de kwadrant scharnieren moeten worden gebruikt
  • De humidor kist zou goed strak moeten worden verzegeld en (niet noodzakelijk hermetisch) sluiten zodat geen vochtigheid van de humidor kan ontsnappen. Dan zal het bevochtigingssysteem niet vereisen om het constant opnieuw te vullen .
  • De basisbouw van humidor zou ervoor moeten zorgen dat de hoge vochtigheid binnen de humidor niet in misvormingen van de humidor kist of deksel zal resulteren en dat de humidors nog keurig zullen sluiten na jaren van gebruik.

Iedereen zou ervoor moeten zorgen dat deze fundamentele functionele voorwaarden bij het kopen van een nieuwe humidor zijn vervuld. Let hier goed op bij speciale aanbiedingen van niet-gespecialiseerde winkels. Het maken van een adorini humidor van uitstekende kwaliteit vergt uren van handarbeid. Voor een hoog gepolijste lak moeten tot 20 verschillend lagen lak zijn toegepast en uiteindelijk met de hand worden opgepoetst. Adorini waarborgt dat de elk van de bovengenoemde functionele voorwaarden zijn vervuld en dat de sigaren in een adorini humidor minstens evenlang kunnen worden opgeslagen als in veel duurdere humidors van de hoogste prijscategorie.

Behalve functionaliteit zijn de esthetische aspecten ook van belang. De humidor is een stuk meubilair en een belangrijk deel van de rook-cultuur. Het aanbieden van kostbare sigaren in een prachtig geconstrueerde humidor verhoogt het genoegen van roken. De waaier van adorini humidor toont aan dat humidors van uitstekende kwaliteit en aantrekkelijk ontwerp niet zoveel hoeven te kosten als EUR 1000.

ga verder naar “Luchtbevochtiger: Optimale luchtvochtigheids niveau”