Eerste stap: De hygrometer kalibreren

Na het kopen van een humidor moeten sommige eenvoudige voorbereidende stappen voorafgaand aan het opslaan van sigaren in de humidor worden uitgevoerd. Anders, zal de droge ceder houten voering de vochtigheid uit de sigaren halen. Humidors van Adorini worden aangeboden in twee materiaal varianten. Het “standaard” materiaal bestaat uit een eenvoudige hygrometer met de metale vering en een op spons-gebaseerde luchtbevochtiger met een propyleenglycol bevochtigende oplossing. Het “premium” materiaal bevat de nauwkeurige hygrometer van het adorini haar en de luchtbevochtiger van de adorini premium deluxe die op acryl polymeren wordt gebaseerd.

Gelieve op te merken dat deze stap niet noodzakelijk is als men de hygrometer van het adorinihaar heeft gekocht. De adorini haar hygrometer wordt gekalibreerd aangeleverd maar opnieuw kalibreren kan noodzakelijk zijn in gevallen van sterke schokken tijdens het transport.

Er zijn twee manieren om een analoge hygrometer te kalibreren:

  • De geadviseerde en nauwkeurigste kalibrerings methode is de hygrometer samen met eenzout oplossing in een kleine plastic doos te plaatsen. Men zou een kop of een lepel moeten nemen die met zout en een paar druppels water wordt gevuld. Het zout zou niet moeten oplossen, maar is slechts vochtig. Daarna, plaats de hygrometer en het zout in een goed-verzegelde plastic doos en wacht. Na ongeveer 8 uren zou de vochtigheid binnen de doos een vochtigheid van 75% moeten bereikt hebben. Pas dan de naald van de hygrometer met een schroevedraaier bij het achtergedeelte aan om op 75% vochtigheid te wijzen.
  • Alternatief, verwijder de hygrometer uit de humidor, verpak de hygrometer in een grondig bevochtigde doek, wacht ongeveer één uur en pas dan de hygrometer op het achtergedeelte met een schroevedraaier aan 96% relatieve vochtigheid aan.

ga verder naar “Tweede stap: Vullen van de bevochiger “

Tweede stap: Het vullen van de humidifier

Zet de luchtbevochtiger op een plaat en bevochtig het met de oplossing van de propyleenglycol (voor op spons-gebaseerde luchtbevochtiger) of gedistilleerd water (voor adorini deluxe premium luchtbevochtiger gebaseerd op acryl polymers). Laat de luchtbevochtiger ongeveer 5 minuten in de vloeistof. Zodra de luchtbevochtiger voldoende vloeistof heeft geabsorbeerd, schud de luchtbevochtiger zodat de vloeistof die niet werd geabsorbeerd zal worden verwijderd. Droog nu de luchtbevochtiger met een doek en plaats het in de humidor.

ga verder naar “Derde stap: Het bevochtigen van de humidor”

Derde stap: Het bevochtigen van de humidor

De binnenkant van de humidor, de verdelers en de dienbladen zouden met een doek moeten worden afgeveegd die met gedistilleerd water wordt bevochtigd. Plaats een glas dat met gedistilleerd water wordt gevuld in de humidor en laat het drie dagen in de gesloten humidor staan. Als het glas water vooraf in de magnetron wordt verwarmd, zal het water sneller worden geabsorbeerd en de humidor zal na slechts een dag operationeel zijn. De binnenkant van de humidor zou nu voldoende vochtigheid moeten hebben geabsorbeerd.

ga verder naar informatie over de opslag van sigaren: “verse lucht toevoer “