Hygrometers – analoog of digitaal

Humidors worden over het algemeen aangeboden met analoge hygrometers. Drie systemen van analoge hygrometers moeten worden onderscheiden:

  • Analoge hygrometers met een metale vering:
    Hygrometers met een metale vering worden in het overgrote deel van alle humidors gebruikt. Deze hygrometers zijn minder duur,maar hebben een beperkte nauwkeurigheid.
  • Analoge natuurlijke haar hygrometers:
    Hygrometers met natuurlijk haar zijn nauwkeuriger. Jammer genoeg, is het onderhoudswerk dat wordt vereist om de nauwkeurigheid van deze hygrometers te handhaven aanzienlijk. Daarom zijn deze hygrometers over het algemeen niet de eerste keus voor gebruik in humidors.
  • Analoge synthetische haar hygrometers:
    De synthetische haar hygrometers zijn ongeveer even nauwkeurig als natuurlijke haar hygrometers. Bovendien vereisen zij geen onderhoud door de gebruiker. Daarom zouden zij de eerste keus voor gebruik in humidors moeten zijn.

Adorini haar hygrometers meten vochtigheid die wordt gebaseerd op het uitstekende kwaliteit synthetische haar. Zij worden uitsluitend voor adorini geproduceerd door een Duitse fabrikant in een speciale “sigaren uitgave ” die voor de hoge niveaus van vochtigheid binnen humidors wordt geoptimaliseerd. De hygrometers bereiken de hoogste nauwkeurigheid binnen een beperkt interval van vochtigheid. De normale hygrometers zijn daarom ingesteld om de hoogste nauwkeurigheid op een veel lager vochtigheidsniveau van ruimte vochtigheid in het bereik van 30% tot 60% te meten. Voor de typische vochtigheidsniveaus van sigarenopslag van meer dan 65%, vermindert beduidend de nauwkeurigheid van deze normale analoge en digitale hygrometers.

De adorini haar hygrometer wordt gekalibreerd verscheept dus over het algemeen wordt geen werkzaamheden aan de kaliberbepaling vereist. De humidor kan ook met een digitale hygrometer worden uitgerust. De digitale hygrometers staan een gemakkelijkere leesbaarheid toe en vereisen geen kaliberbepaling. Let wel op dat de digitale hygrometers ook wat tijd vergen om aan veranderingen in vochtigheid aan te passen en zullen veranderingen niet direct tonen. De digitale hygrometers zijn niet noodzakelijk nauwkeuriger dan analoge hygrometers. De adorini digitale hygrometer is één van de weinige digitale hygrometers op de markt die voor beste nauwkeurigheid op vochtigheidsniveaus van meer dan 65% wordt geoptimaliseerd.

ga verder naar “meten van nauwkeurigheid”