De luchtvochtigheid is te laag

Als de luchtvochtigheid in de humidor te laag is, dan kunnen de volgende maatregelen genomen worden:

  • Men zou ervoor moeten zorgen dat de hygrometer volgens de zoute oplossingsmethode gekalibreerd is. En dat de luchtbevochtiger met een oplossing van de propyleenglycol (bij het gebruiken van een sponsluchtbevochtiger) werd gevuld en dat de binnenkant van humidor voldoende voor eerste gebruik werd bevochtigd.
  • Men kan de luchtbevochtiger met gedistilleerd water opnieuw vullen.
  • Als er na een lange tijd van gebruik een daling van de luchtvochtigheid voorkomt, zou het geval kunnen zijn dat de luchtbevochtiger gebrekkig is. Bij het gebruik van kraanwater bijvoorbeeld kunnen de poriën van de spons verstoppen of met overdreven hoge niveaus van de propyleenglycol zou de oppervlaktelaag de verdere absorptie van het gedistilleerde water kunnen verhinderen.

Het is vanzelfsprekend dat onmiddellijk na het plaatsen van droge sigaren in humidor de luchtvochtigheid daalt. Na een paar dagen, zou de luchtvochtigheid in humidor moeten stabiliseren. Ook leidt het openen van de humidor tot een daling op korte termijn van de luchtvochtigheid binnen in humidor. De afwijkingen van een paar percentages van 70% zouden niet van belang moeten zijn en men zou de verklaringen betreffende de nauwkeurigheid van vochtigheidsmeting ook moeten overwegen
(Zie hygrometer nauwkeurigheid ).

ga verder naar “De luchtvochtigheid is te hoog”