Sigaar “huwelijk”

De sigaren absorberen aroma’s van hun omgeving. Niet alleen absorberen zij het aroma van de binnenste houten voering van de humidor maar ook aroma’s van andere sigaren die in zelfde humidor worden opgeslagen. De verdelers in de humidors worden gebruikt om deze aromatische mengeling te minimaliseren.

Om elke aromaoverdracht te verhinderen, moeten de sigaren in verschillende humidors of in kabinetshumidors worden opgeslagen, waar de sigaren binnen hun originele dozen kunnen worden opgeslagen. Sommige aficionados, echter, waarderen het mengsel van de aroma’s van hun favoriete sigaren en slaan daarom opzettelijk de verschillende merken sigaar in één humidor op voor verscheidene maanden.

In het algemeen, echter, zou de opslag van sigaren van verschillende sterkte (in het bijzonder verschillende landen van herkomst) zoveel als mogelijk moeten worden vermeden. De niet zeer esthetische opslag van sigaren in cellofaan omslag of het opslaan van sigaren in hun originele dozen in grote kabinetshumidors kan eveneens deze aromatische verkleuring verhinderen.

ga verder naar ” Is het noodzakelijk om sigaren regelmatig te roteren ?”