Moeten sigaren regelmatig in de humidor worden geroteerd?

In kleine humidors van minder dan 75 Robustos, hoeven de sigaren niet te worden geroteerd aangezien een gelijk vochtigheidsniveau binnen een goed gebouwde humidor van deze grootte zou moeten worden bereikt. In grote humidors, met dienbladen en verscheidene niveaus, zal het vochtigheidsniveau in het bevochtigingssysteem lichtjes hoger zijn. Daarom de sigaren die voor lange tijd worden opgeslagen kunnen om de 1-3 maanden worden geroteerd.

Als alternatief kunnen de sigaren, die voor directere consumptie bestemd zijn, in dichtere nabijheid van de luchtbevochtiger worden geplaatst en de sigaren die voor langere periodes moeten worden opgeslagen kunnen op niveaus verder van de luchtbevochtiger worden geplaatst. Voor humidors met verscheidene dienbladen, kan een betere bevochtiging worden bereikt als de sigaren niet in het midden van de dienbladen worden geplaatst, dit zal de luchtcirculatie binnen de humidor verbeteren.

Bij het gebruik van elektronische luchtbevochtigers in kabinetshumidors, is de regelmatige sigarenomwenteling niet noodzakelijk.

ga verder naar “verwijderen van cellopaanomslag?”