Verse luchtlevering

Een goed-gevulde humidor zou minstens eens om de twee weken moeten worden gelucht om hetregelmatig van verse lucht te voorzien(Zie hermetic seal)

Ga verder naar “Optimale temperaturen”

Optimale temperatuur voor de opslag van sigaren

Een temperatuur van 64-70°F (18-21°C) wordt als ideaal beschouwd. Bij lagere temperaturen, onder 54°F (12°C), is het gewenste verouderings proces van de sigaren geschaad. Daarom zijn de koude wijnkelders slechts in beperkte mate geschikt voor sigarenopslag. Nog slechter zijn hoge temperaturen. De temperaturen van over 75°F (24°C) kunnen tot wormteistering en sigaar rot leiden. Om deze reden, zou de humidor niet aan direct zonlicht moeten worden blootgesteld.

ga verder naar “Maximale duur voor de opslag van sigaren “

Maximale duur voor de opslag van sigaren

De sigaren kunnen over het algemeen binnen een humidor voor een onbeperkte tijd worden opgeslagen, zolang een constante relatieve vochtigheid van 65-75% en de regelmatige levering van verse lucht worden verzekerd. De premium sigaren van hoge kwaliteit ontwikkelen een speciaal aroma na vele jaren van opslag. In het bijzonder in Groot-Brittannië is er een lange traditie van het opslaan van sigaren voor de optimale ontwikkeling van het tabaksaroma.

ga verder naar “Rijpen sigaren?”

Worden sigaren rijper naar maten ze ouder worden?

Alvorens de premium sigaren aan tabakswinkels worden verscheept, zouden zij ongeveer zes maanden in de fabrieken of in de compartimenten met airconditioning moeten rijpen. Wegens de stijgende vraag naar sigaren, is deze rijp periode blijkbaar niet altijd waargenomen de laatste jaren. Daarom is het aan te bevelen om sigaren na de aankoop nog eens 3-6 maanden in de humidor op te slaan. Tijdens het het veroudering proces ontwikkelen de sigaren een zachtere en evenwichtiger aroma.

Sommige premium sigaren ontwikkelen een bijzonder fijn aroma na verscheidene jaren van opslag. Uiteindelijk is de duur van sigarenopslag een kwestie van individuele voorkeur. Men zou het veranderende aroma van de gewenste sigarenmerken binnen verschillende opslagtijden moeten vergelijken om de perfecte verouderings tijd te bepalen.

ga verder naar “sigaar huwelijk “

Sigaar “huwelijk”

De sigaren absorberen aroma’s van hun omgeving. Niet alleen absorberen zij het aroma van de binnenste houten voering van de humidor maar ook aroma’s van andere sigaren die in zelfde humidor worden opgeslagen. De verdelers in de humidors worden gebruikt om deze aromatische mengeling te minimaliseren.

Om elke aromaoverdracht te verhinderen, moeten de sigaren in verschillende humidors of in kabinetshumidors worden opgeslagen, waar de sigaren binnen hun originele dozen kunnen worden opgeslagen. Sommige aficionados, echter, waarderen het mengsel van de aroma’s van hun favoriete sigaren en slaan daarom opzettelijk de verschillende merken sigaar in één humidor op voor verscheidene maanden.

In het algemeen, echter, zou de opslag van sigaren van verschillende sterkte (in het bijzonder verschillende landen van herkomst) zoveel als mogelijk moeten worden vermeden. De niet zeer esthetische opslag van sigaren in cellofaan omslag of het opslaan van sigaren in hun originele dozen in grote kabinetshumidors kan eveneens deze aromatische verkleuring verhinderen.

ga verder naar ” Is het noodzakelijk om sigaren regelmatig te roteren ?”

Moeten sigaren regelmatig in de humidor worden geroteerd?

In kleine humidors van minder dan 75 Robustos, hoeven de sigaren niet te worden geroteerd aangezien een gelijk vochtigheidsniveau binnen een goed gebouwde humidor van deze grootte zou moeten worden bereikt. In grote humidors, met dienbladen en verscheidene niveaus, zal het vochtigheidsniveau in het bevochtigingssysteem lichtjes hoger zijn. Daarom de sigaren die voor lange tijd worden opgeslagen kunnen om de 1-3 maanden worden geroteerd.

Als alternatief kunnen de sigaren, die voor directere consumptie bestemd zijn, in dichtere nabijheid van de luchtbevochtiger worden geplaatst en de sigaren die voor langere periodes moeten worden opgeslagen kunnen op niveaus verder van de luchtbevochtiger worden geplaatst. Voor humidors met verscheidene dienbladen, kan een betere bevochtiging worden bereikt als de sigaren niet in het midden van de dienbladen worden geplaatst, dit zal de luchtcirculatie binnen de humidor verbeteren.

Bij het gebruik van elektronische luchtbevochtigers in kabinetshumidors, is de regelmatige sigarenomwenteling niet noodzakelijk.

ga verder naar “verwijderen van cellopaanomslag?”

Zou de cellofaanomslag van de sigaren moeten worden verwijderd alvorens de sigaren in de humidor te plaatsen?

Het cellofaan beschermt de sigaren tegen het verlies van teveel vochtigheid tijdens het vervoer. Binnen de humidor, echter, werkt de plastic folie eerder averechts voor het behoud van een optimaal vochtigheidsniveau. Als de sigaren in de humidor met het cellofaan worden geplaatst zou het cellofaan op de einden moeten worden geopend om zuurstofomloop te verzekeren. Of het cellofaan zou moeten worden verwijderd of niet is ook een kwestie van smaak .Enerzijds, het verwijderen van het cellofaan zal het gewenste proces van het verouderen van de sigaar ondersteunen en is de aangewezen optie van een esthetisch standpunt. Anderzijds, zal het houden van de cellofaanomslag de sigaren beschermen tegen het mengen van aroma’s van verschillende sigaren tabakken. Derhalve als geen verdeler voor de humidor beschikbaar is en de mengeling van aroma’s moet worden verhinderd, dan zou het opslaan van sigaren met cellofaan in de humidor een optie kunnen zijn.

De premium sigaren worden vaak geleverd in Spaanse ceder verpakking. Uiteindelijk, betreft het hier ook een kwestie van persoonlijke voorkeur om de ceder verpakking erom te laten, die het cederaroma van de sigaren intensifiëert, of de verpakking te verwijderen alvorens de sigaren in humidor te plaatsen.

Vaak gestelde vragen over wat te doen met schimmel en hun oplossingen : “schimmel”